Bernie Borkent (49) is de sound engineer van de Catharijnestudio. Al zijn hele leven is hij bezig met audio. Als jongen van 16 jaar begon het al met eigengebouwde microfoons, (voor)versterkers, delays en taperecorders. Na de HAVO ging Bernie naar de MTS Electronica, en de HTS in Eindhoven, waar hij Technische Natuurkunde studeerde. Hij heeft als technicus bij JK accoustics gewerkt, waar hij o.a. luidsprekers van JK verbeterde. Nog steeds is het modificeren van High end audio apparatuur en het bouwen van luidsprekers een grote hobby van Bernie. Daarnaast is hij ook al bijna 40 jaar muzikant en speelt toetsen.

Vanaf begin jaren ’90 ging Bernie thuis, inmiddels tot  “homestudio” uitgegroeid huis, muziek voor anderen produceren. Ook heeft hij als toetsenist / songwriter in verschillende bands opgetreden, niet zonder succes. Uiteindelijk ging hij steeds vaker zijn studio in om de muziek zoveel mogelijk te kunnen perfectioneren. Hij ging daarom in 2004 een geluidsstudio betrekken in Utrecht, om genoeg ruimte te hebben om hieraan zo veel mogelijk zelf te kunnen werken. Hij verdiepte zich dankzij bevriende studio goeroe Aart de Jong en Michael Stavrou van studio Stav nog meer in sound engineering, en al snel groeide de hobbystudio uit tot een professionele opnamestudio die ook verhuurd kon worden.

Begin 2005 besloot Bernie samen met Jeroen Kuitenbrouwer (componist/ geluidsdesigner) de ruimte aan de Catharijnesteeg akoestisch te verbouwen en professioneel te gaan gebruiken. Bernie heeft toen de CatharijneStudio opgericht. Jeroen heeft zorg gedragen voor een professionele isolatie en aankleding in de studio. Ook dankzij het gebruik van de apparatuur en microfoons van Jeroen heeft de studio een enorme sprong in kwaliteit gemaakt. De opnamestudio heeft sindsdien veel tevreden klanten over de vloer gehad.