Welkom!

Dit is de website van de opnamestudio “CatharijneStudio” in Utrecht.
De muziekstudio is sinds 2005 een bekend adres in Utrecht voor professionele registratie van uw muziek. Hiernaast zijn beide geluidstechnici ook werkzaam als producent, componist en arrangeur.

De geluidsstudio heeft de beschikking over:

1) Een recording studio, deze is gelokaliseerd in het centrum van Utrecht, op steenworp afstand van de Domkerk en OV. De royale opnameruimte is 35 m2, akoestisch geïsoleerd en geoptimaliseerd met gebruik van de beste technieken. De afluistering tijdens de opnames gebeurt door het gebruik van 4 gescheiden hoofdtelefoonversterkers waarop iedereen zijn eigen mix kan krijgen. Naast deze muziekopnamestudio een ruime ontvangsthal met koffietafel waar de muzikanten kunnen verblijven tussen de opnames door.

2) Twee aparte controlrooms, die d.m.v. een groot raam of een camera in verbinding staat met de opnameruimte. Deze ruimtes zijn beiden voorzien van uitgebreide digitale edit mogelijkheden en Dynaudio afluistering. Deze ruimtes zijn akoestisch geoptimaliseerd door Eelco Grimm. Er is hier plaats voor maximaal 3 bandleden + opnameleider tijdens de opnames van bijv. een nieuwe partij.

3) Een postproductie studio met een collectie aan analoge (vintage) apparatuur, zoals bijv. analoge tape mastering, (buizen) versterkers etc., maar ook een uitgebreide lijst aan digitale effecten. De afluistering hier is ook weer over Dynaudio monitors.

Wat de CatharijneStudio met name kenmerkt zijn de flexibele mogelijkheden, menselijke coaching, gezellige werksfeer en de combinatie van moderne technologie met vintage apparatuur. Bekijk eventueel onze techniek pagina voor een lijst van de apparatuur. De sound engineers hebben ruime ervaring om uw productie te begeleiden en tot een professioneel resultaat te brengen. Klik eventueel voor een indruk hier voor foto’s.

In de Catharijne Studio ligt de focus inmiddels op klein akoestische ensembles en zang. We hebben geen affectie met rapmuziek en we raden rapmuzikanten aan om een andere studio te kiezen voor hun project.

Indien u informatie wilt over de kosten, of u heeft vragen over de mogelijkheden, stuur ons dan een mailtje met een nauwkeurige omschrijving van uw wensen, dan kunnen we u de gewenste informatie en/of een prijs op maat terugsturen. De prijs van de opnames en afmixage is afhankelijk van het doel en de totale opnametijd die voor de productie nodig is.

Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons in de opnamestudio of postproductieruimte langs komen voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden onder het genot van een kopje studiokoffie! Ook als u advies wilt over een lopend audio project of mixage kunt u gerust contact opnemen met de CatharijneStudio via de contact pagina op deze site.

Als u een opnamestudio zoekt met hoge flexibiliteit en professionele begeleiding van uw productie, en dat alles voor een betaalbare prijs, dan heeft u bij ons het juiste adres gevonden!

Productie/Arrangementen

Als u een nummer heeft geschreven maar nog naar een arrangement zoekt hiervoor en/of uw muziekstuk wilt laten produceren bent u bij ons ook aan het goede adres. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor via een mailtje.

Hopelijk tot ziens in onze studio,

Aart de Jong