De filosofie bij de CatharijneStudio is gestoeld op het bereiken van een zo groot mogelijke concentratie van de artiest. Het gaat bij ons dus niet om efficiëntie of productiviteit in de eerste plaats, zoals in zovele andere studio’s! Er wordt in onze opnamestudio altijd getracht een sfeer te creëren waarin het maximale aan creativiteit/muzikaliteit van de artiest bereikt wordt. Alleen dan is het mogelijk om een echt unieke prestatie vast te leggen. Het is hiervoor ultiem belangrijk dat de artiest zich zo veel mogelijk op zijn/haar gemak voelt, zich zo goed mogelijk kan concentreren op zijn/haar muziek. Niet onbelangrijk is ook dat men zich geïnspireerd voelt door de opnameleider, zodat echt het onderste uit de kan gehaald wordt. Sound engineer Aart de Jong heeft ruime ervaring als opnameleider in de CatharijneStudio, en wordt door de meeste klanten gewaardeerd om zijn rustige, professionele en muzikale benadering. Lees evt ook de reviews van onze muziekstudio hier.

Het bereiken van dit magische samenspel tussen de mens en muziek is de belangrijkste missie in de Catharijne Studio. Altijd in dienst van, en minimale negatieve beïnvloeding van dat proces. Kijk bijv. op de referentie/klantenpagina voor een greep uit ons klantenbestand waarbij de samenwerking wederzijds naar volle tevredenheid is verlopen.

Bij de mixage en mastering heeft de CatharijneStudio als filosofie een combinatie uit vintage analoge en moderne digitale techniek te gebruiken om een zo overtuigend mogelijk eindresultaat te bereiken. Hoge kwaliteit (192kHz/24 bit) registratie en digitale effecten gecombineerd met een uitgebreide verzameling aan (vintage) analoge outboard hardware resulteert in een bijzondere sound, die uitgebreid op uw wensen af te stemmen is.  Zie eventueel de techniek pagina voor een overzicht van de beschikbare apparatuur.

In onze postproductiestudio wordt geen enkele moeite bespaard om zoveel mogelijk invulling aan uw wensen te geven. Gebaseerd op de benadering van sound engineer en studio goeroe Michael Stavrou en jarenlange eigen ervaring is er doortimmerde kennis opgebouwd om uw muziek professionele kleur en ‘feel’ te geven. Beluister eventueel ook de sound bites pagina op deze site om een indruk te krijgen van verschillende eindresultaten uit de CatharijneStudio.